Ungdomskajak

Holte Roklubs Børne- & Ungdomsafdeling er for børn og unge mellem ca. 11 og 18 år.

Vi starter et nyt begynderhold op i uge 19 for børn og unge der er født i 2010, 2011 og 2012, og har fortsat nogle ledige pladser.

Er du ældre kan, vi måske finde en plads på vores eksisterende hold.

I vores ungdomsafdeling lærer du at ro stærkt og holde balancen i selv meget smalle kajakker.

Skriv til ungdom@holte-roklub.dk hvis du vil starte til kajak i foråret 2024. Det årlige kontingent er 1.500, samt et indmeldelsesgebyr på 500 kr.

For at blive medlem skal du kunne svømme 600 meter og være moden nok til at passe din træning, modtage kollektive beskeder samt tage ansvar for dig selv og klubbens udstyr.

 

Sæsonstart

Vi vil løbende tage imod nye roere og give dem den nødvendige introduktion. Første træning vil blive søndag den 5. Maj kl. 10.00-12.00.

Træningstider

Vi træner søndag kl. 10.00-12.00, og formentlig mandag fra 18.00-20.00.

Sådan bliver dit barn medlem

Udfyld en kontaktformular med dit barns navn og fødselsår for at komme i betragtning til dette års kajakskole. Vi opretter et nyt ungdomshold i år for årgang 2009-2012, med plads til maksimalt 10. Din henvendelse vil blive besvaret af ungdomsrepræsentanten, som vil give nærmere besked om prøvedatoer.

Træningens tilrettelæggelse

Vi træner på samme tid som de mere øvede ungdomsroere. På den måde får du mulighed for at møde de roere der startede sidste år og kan se hvor hurtigt man lærer at holde balancen.. Vi har fokus på at lære dig at ro kajak og være med i en ungdomsafdeling, der har fokus på talentudvikling og fællesskab. Du skal være klar på hårde, men sjove træningsdage. Klubstuen er åben til fælles hygge og samvær, og dine forældre er også velkommen til at nyde en kop kaffe mest du er ude og ro.

I begyndelsen har vi fokus på, at du lærer at holde balancen i en kajak. Efterhånden som gruppen bliver mere sikker i kajakken (og vandet bliver varmere), vil I lære at lave makkerredninger, og I kommer til at ro nogle lidt længere ture – fx rundt i Vejlesø eller forbi Yacthklubben og hen til Gabet. Trænerne vil have fokus på sikkerhed og lege, der træner balancen og andre færdigheder, som kræves af kajakroere. Hvis vejret er særligt hårdt, vil træningen normalt foregå i kajakergometre, men du lærer bedst i vandet og de kajakker, som du lærer at ro i, er brede og stabile. Hvis det er kraftig vestenvind kan vi finde på at erstatte træningen med en løbetur.

Har du roet med to-tre gange, og vil du gerne fortsætte, så skal du melde dig ind i Holte Roklub, for at være sikker på en plads. Roere, der herefter ikke er tilmeldt, kan ikke fortsætte træningen.

Når du har roet en sæson, har du mulighed for at blive introduceret til mere fysisk træning som fx vægttræning.

Niveauinddeling

Børn og unge, der ror kajak i Holte Roklub er inddelt i tre niveauer:

 1. Kajakskolen for begyndere fra i år
 2. Træningsholdet for de øvede, som gerne vil lære at ro kapkajak – træner tre gange eller mere om ugen, og typisk stiller op til enkelte nationale stævner
 3. Kapholdet er for de super øvede, som stiller op til nationale stævner og på landsholdet såfremt de udtages hertil. Træner hver dag – nogle dage flere gange.

Roere udvikler sig forskelligt; nogle finder hurtigt balancen og får god fart i kajakken, andre tager den mere med ro. Begge dele er fint, glæden ved kajaksporten er den samme. Hvis trænerne vurderer, at man er har ekstremt god balance og hurtig fart i kajakken og er motiveret for at øge sin træningsmængde, så kan man blive spurgt, om man vil træne på Træningsholdet. Derfra kan man blive spurgt, om man vil træne på Kapholdet. Her skal man være klar over, at trænerne kigger på den enkelte elev og vurderer, om man har potentialet og motivationen for at ro på konkurrenceniveau. Det er altså ikke anciennitet, der afgør, hvilket hold man ror på, men lyst og færdigheder.

Praktisk information

Denne information er til både roere og forældre

 1. Du skal kunne deltage (stort set) hver uge, ellers kommer du hurtigt bagud i forhold til de øvrige roere.
 2. Alt roudstyr og redningsvest låner du af klubben. Du skal regne med at blive våd til træning, og du skal derfor altid medbringe håndklæde og 2 sæt skiftetøj. Det bedste rotøj er skiundertøj, løbetøj eller andet stramtsiddende sportstøj. I begyndelsen af sæsonen kan det været rart med en vindtæt løbejakke udenpå en tynd tætsiddende svedtransporterende trøje.
 3. Trænerne kan også finde på at lave balanceøvelser som afslutning på træningen så er der garanti for at alle falder i vandet. Denne del af programmet vil blive udskudt indtil vandet er varmere, men vil ikke nødvendigvis blive annonceret på forhånd.
 4. De fleste ror i sokker eller bare tæer. Man bruger ikke sko, men hvis det er meget koldt kan man evt. bruge 2 par sokker. Brug gerne gamle slidte sokker – de bliver nemt ulækre. Når solen er fremme, er en kasket, solbriller og solcreme vigtigt.
 5. Al instruktion foregår af trænerne, og vi har ”forældrefrit-vand” under træningen. Håndtering af udstyr skal også ske af børnene selv, i samarbejde med trænerne. Forældrene bedes respektere dette og holde sig oppe ved klubhuset/klubstuen, når eleverne sættes i kajakkerne på vandet.
 6. Vi træner på vandet indtil standerstrygning i september/oktober – og derefter går vi på land og træner videre hele vinteren med kajakergometer roning, let vægt- / coretræning, løb og cirkeltræning, hvilket styrker kroppen, kajakfærdigheder og sammenholdet. Sommerferie i juli måned.
 7. For Kajakskole og Træningshold er der mulighed for at deltage i cirka to stævner på Sjælland kaldet ‘Paddle Battle’. Stævnerne er sociale begivenheder, hvor man ror med og mod jævnaldrende fra andre klubber. Hvis eleverne skal deltage i disse stævner kræver det at forældrene er primus motor på alt det praktiske omkring stævnetilmelding, kørsel, forplejning og udpakning af kajakker ved hjemkomst mv. I får behørig instruktion fra trænerteamet.
 8. Vi opfordrer selvfølgelig også forældre til at melde sig ind. Vi ror både kajak og inrigger / outrigger samt spiller kajakpolo. Endvidere tilbyder vi god fysisk træning også henover vinteren – både til børn og voksne. Der er få pladser på vores voksen kajakskoler men ellers kan man  komme på venteliste til næste år.

OBS: Alle roere under 14 år skal bære redningsvest året rundt.