Vi slap i årets start for åget af en vis virus og kunne komme af med de store ruller blåt papir og afspritninger i overmål.
Takket være ufortrøden frivillig indsats fra klubbens mange frivillige kunne instruktioner og ro-med-ture også normaliseres. Med 105.000 roede personkilometre i årets løb sluttede året næsten på vanligt niveau trods noget vekslende vejr.
Klubben har et berettiget ry for at være åben og rummelig – nye medlemmer har mange muligheder for at blive en naturlig del af mange forskellige fællesskaber: Godt engagement i at lære roningen – ude og inde - ”fra bunden” kan føre videre i små og store rofællesskaber med afrundinger efter turen over en kop kaffe eller fællesspisninger på vekslende tidspunkter. Man kan også risikere at opbygge solide årelange venskaber, som kan give flere gensidige glæder og oplevelser.
Foreningslivet er en vekselvirkning mellem at yde og nyde. Husk det.
Af uransagelige årsager har fredningssagen, som skal give os P-pladser ved klubben ikke fundet sin afslutning siden høringen i roklubben august 2020: 2½ års tøven fra kommune og fredningsnævn. Sagen skal finde sin afslutning allersenest i midten af januar måned i det nye år.
Vi har sagt klart fra vedrørende medfinansiering af anlæggelsen og har gentagne gange insisteret på at blive involveret i udformningen – herunder solidt påpeget behovet for en kommunal toiletfacilitet til skovens mange brugere… gerne tæt ved foden af trappen fra jernbaneunderføringen.
Vi sparer nemlig fortsat op til platformsfornyelsen. Både i 2022 og 2023 er vi blevet snydt for kommunal støtte – senest pga. finansielle stramninger fra Christiansborg inkl. anlægsrestriktioner.
Således må vi blot fortsætte med at skifte defekte brædder ud efter behov nogen tid endnu.
Måske kan vi så være heldige i 2025-budgetlægningen… siges det.
Med de accelererende energiudgifter tog bestyrelsen i foråret så i stedet beslutning om at finde besparelser på dette område – og få det sat i værk.
Heldigvis gav kommunen et robust tilskud til at få skiftet de oprindelige vinduer i stueetagen fra 1971 ud med nye meget energirigtige vinduer for et par måneder siden. Det kan mærkes.
Naturgassen vil ikke kunne udskiftes med fjernvarme – klubhuset ligger udenfor fjernvarmeområdet.
I stedet vil der så komme to varmepumper, vi har fået lov til at placere på det flade tag mellem vinduerne i kajakergometerrummet.
Visse teknikaliteter er under afklaring. Forventes etableret en gang i foråret.
Derved får vi så forhåbentlig en reel mulighed for at spare yderligere op til platformen.
Vi har prioriteret saunabrug i afmålte tidsrum – det har flere gode formål.
Heldet følger os aktuelt, når vi søger midler til bådmateriel. Et par veltjente inriggere står foran udskiftning – den første måske allerede inden standerhejsningen.
Den næste i 2023 om alt går vel. Kajakker er ligeså i programmet for udskiftninger.
Skader på ro- og kajakmateriellet er der heldigvis flittige frivillige, som tager sig af at udbedre. Stor tak skal også de have.
Indendørstræningen fungerer fint - og sommersæsonen 2023 kan bare komme an.
Bestyrelsen ønsker jer alle et rigtigt godt nytår!
Reserver torsdag den 9. februar 2023 kl. 19 til årets ordinære generalforsamling i klubstuen.
Bjørn Christau
I ro- afdelingen har vi i 2022 haft hektisk ro-aktivitet hver mandag, onsdag og fredag formiddag igennem hele sæsonen. Med fantastisk kammeratskab og hygge undervejs og bagefter. Vi havde besøg af seniorerne fra Øresund Roklub. De kom 36. De fleste roede mens nogle gik en tur. De var meget begejstret for vores rofarvand. De sluttede af med en frokost på broen i skønt sommervejr. Vi havde også et genbesøg af roere fra Tissø Roklub. De nævnte også vores dejlige rofarvand men som de sagde var det et helt kultursjok for dem og ro rundt i Vejlesø og Furesøen med de store huse.
Vi har forsøgt os med sportsroning først fredag eftermiddag, men pga begrænset fremmøde flyttede vi det til lørdag formiddag.
Holte Roklub har også, på Maries initiativ, haft deltagelse af 2 hold ved SPP (sved på panden) konkurrencer arrangeret af Københavnskredsen. Og de klarede sig rigtig flot.
Scullerfolket havde aftalt at mødes til fælles scullerroning i blandede hold, hver mandag aften. Det var de samme få, som kom hver gang, så det faldt lidt til jorden.
Derfor satser vi næste sæson på, at mandage bliver fællesroning med fokus teknik.
Og vi håber på, og beder til rigtig stor deltagelse om mandagen, så vi kan dele os i homogene bådhold, så alle får en masse ud af det. Næste sæson bliver også med fællesroning som vi kender det om onsdagen, med efterfølgende klubaften, og SPP/sportsroning lørdag formiddag og velkendt fællesroning om søndagen.
Vi havde tænkt os at lave kæntrings / entringsøvelser i 2022, men pga algevækst( som blev ved helt ind i september) blev det ikke til noget.
I 2023 bliver det til noget. Vi satser på juni, før vandet ligner grøn maling.
Vi har haft mange hyggelige stunder i fællesskabet. I dagligt rofarvand har der været afholdt Holte Open med efterfølgende spisning, Sct Hans roning med spisning og bål, Alle søerne rundt nord for slusen, og lige før standerhejsning en alle søerne rundt tur.
Og så har Jacob koordineret en dejlig masse gode langture. Hurra for det.
Pernille Munk
Sculler-folket i Holte roklub.
Selvom vi havde givet hinanden hånd på, at forsøge at etablere en fast fælles-roning for sculler/outriggere, så gik det alligevel ikke helt så godt.
Vi har måtte konstatere at vi som gruppe helst ror “sammen” alene hver for sig - det er jo ganske fint hvis det passer alle bedst.
Dette gør så, at vi igen fra sæson 2023 laver fælles-roning med inrigger-folket om mandagen.Vedr. Scullerskole havde vi besluttet at der minimum skulle være 8 tilmeldte, da det kræver en meget stor indsats af instruktørerne at gennemføre en scullerskole - og der var ikke 8 i 2022.
Materiellet bliver flittigt brugt, selvfølgelig noget mere en andet - med tilgangen af en 2x coastal giver det os mulighed for at afprøve roning i mere hårdt vejr på Furesøen.
Lotte Madsen
Efter kraftigt at have været påvirket af COVID19 de sidste to år, blev 2022 igen en normal langturssæson i Holte Roklub. Det betød, at vi for alvor kom rundt igen på langture i inriggere – både på gamle nyklassikere, på helt nye steder og på ture af flere dages varighed.
Først nyklassikerne, hvor vi havde en fin tur på Esrum Sø. Det var en løvfaldstur, selv om nogle brokkede sig over, at der stadig sad meget løv på træerne. Til gengæld havde vi en pæn vind, så deltagerne havde nok andet at se på. Men hele søen rundt nåede vi da. Og så var der Københavns Havn, hvor det atter lykkedes at finde nye og uprøvede kanaler. Og så havde dronningen besluttet sig for at fejre sit jubilæum med en frokosttur i Dannebrog, så vi fik lejlighed til at vifte med årerne. Endelig, med det yderste af neglene, lykkedes det at komme alle søerne rundt på sæsonens sidste weekend, hvor søerne hvor iklædt et magisk tågeskær..
De helt nye ture førte os først til Malmö, hvor vi lånte både i den lokale roklub, Malmö Roddklubb. Det er en typisk studenterroklub, der satser på outriggere, hvor klubbens to inriggere kun bruges til instruktion. Så vi startede med at måtte støve bådene af. Men så fik vi også en smuk tur, hvor vi både så Øresundsbron, Turning Torso og byens smukke blomsterparker. Som noget helt nyt fik vi også prøvet en dobbelttur, som dels førte os til Sjællands 3. største sø, Tissø, dels en tur på Holbæk Fjord til Ærø. Dagen var præget af frisk vestenvind, men begge ture gav fine nye ro- og visuelle oplevelser. Endelig fik vi sommerens mest vindstille og varme tur, hvor vi på Roskilde Fjord roede til Gershøjs hyggelige havn og landede midt i en hyggelig byfest.
Endelig havde vi to lang-langture af flere dages varighed. Vi var i Silkeborg, næsten også en nyklassiker, men også med noget af Danmarks smukkeste rofarvand, bl.a. forbi Himmelbjerget. Så smukt at også kajakroere kunne lokkes med på turen. Og endelig, eller som man siger på græsk, τελικά, var vi et hold på 12, der tog til Tolo i Grækenland, hvor danske roklubber har en base med inriggere (og havkajakker). Her nåede på en uge både at ro 150 – 200 km og samtidig at opleve talrige tavernaer, friskfangede fisk, feta (og feta, feta, feta…), uzo, metaxa og retzina, pragtfulde vandreture og klassiske ruiner, middelhavsbadning og… og… og…
Så alt i alt, 2022 var en god langturssæson, som giver mod på mere. 2023 kom bare an!
Jacob Saxild
Vi startede med Corona, som vi heldigvis kom ud af … så længe det varer?? Klubben nåede at åbne til kajakskolen i slut april, hvor vi kunne starte op med ca. 40 nye kajakroere fordelt på 4 hold. Endnu en gang velkommen til alle de nye kajakroere i klubben.
Jeg håber I blev frigivet, og at I fra maj 2023 får fuld glæde af søen.
Mange tak til alle de frivillige instruktører der fik det hele til at fungere. Det er jo ikke kun kajak skolen, men også alle de ro-med-ture hver mandag og torsdag der skal bemandes.
Hvad fik vi ellers sæsonen til at gå med og ja den gik hurtigt.
Jeg havde flere planer om korte og lange ture, men når tiden passede, så var vejret ikke med os.
Vi fik dog gennemført HR Open - en hjemmelavet klub-event med tre distancer: 6 km for begyndere, 15 km for øvede og et halv maraton (21 km) for de stædige.
Dette tager jeg op igen i 2023.
I august var der en fælles tur for kajakker og inriggere til Silkeborgsøerne. Der var vi heldige med vejret og fik roet en masse kilometer. Ellers bar året præg af god daglig aktivitet.
Pga. udviklingen i elpriser valgte vi at lade saunaen være slukket over sæsonen.
Da vi så ville tænde, var den defekt, og måtte repareres. Den kom derfor først i gang til december men stadig med restriktioner. Den kører kun lørdag, søndag og onsdag … vi håber på fald i elpriser!
Vi har udskiftet to Spica kajakker, et kajak ergometer, og har købt en Assault-bike til glæde for dem der træner på første sal.
Vi har ligeledes haft service på alle kajak ergometre, så alle maskinerne stå klar til at genvinde form og vægt inden sæsonen 2023.
Lars BP